Eigen Verklaring

Eigen Verklaring aanvragen

Op Mijn CBR kun je je zaken regelen met het CBR. Eenvoudig en snel.
Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt. Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen.

Hoe werkt DigiD?
Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Heb je nog geen DigiD?
Vraag je DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto). Je kunt een aanvraagformulier voor een theorie-examen opvragen via de klantenservice.

Waarvoor is de Eigen Verklaring?

De Eigen Verklaring bevat elf vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft jouw Eigen Verklaring nodig om jouw geschiktheid om te rijden te kunnen beoordelen. Je moet dit formulier invullen voor de aanvraag van een examen bij het CBR.

Waar te koop en wat kost het?
Je kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een Eigen Verklaring kopen en invullen. Je kunt ook een papieren Eigen Verklaring kopen. Dat kan bij een theorie-examencentrum van het CBR (alleen met PIN te betalen), bij veel rijscholen en bij de meeste gemeenten. Wij raden je aan vooraf na te gaan of jouw gemeente de Eigen Verklaring aan de balie verkoopt.